Hoe kies je een nieuwe Prinsessenjurk?

Wonen in een paleis, shoppen in de duurste winkels, butlers die je op je wenken bedienen en charmante prinsen die je met cadeaus overstelpen: het leven van een prinses gaat wél over rozen. Geen wonder dat jouw dochter zich graag verkleedt als prinses.

Helemaal opgaan in de rol van hun favoriete prinses is natuurlijk een heerlijk spel voor kinderen, maar een rollenspel is ook een erg belangrijk deel van de ontwikkeling. Het prikkelen van de fantasie stimuleert een kind zich te verplaatsen in een ander en door ‘out of the box’ te denken en doen, leert het gevoelens of ervaringen te uiten. Ook leert je kind op die manier om zijn of haar creativiteit en denkvermogen te ontwikkelen. 

Deze ontwikkeling van de fantasie vindt al plaats vanaf de peuterleeftijd (2 tot 3 jaar) en bereikt een hoogtepunt rond de 4 en 5 jaar. Als ouder kan je deze ontwikkeling prima stimuleren door het aanschaffen van een prinsessenjurk. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een nieuwe jurk? Met deze blogpost helpen wij je op weg.

Stap 1: Welke prinses wil je dochter zijn?

De eerste stap bij het uitkiezen van een prinsessenjurk begint bij de vraag: welke prinses wil jouw dochter zijn? De kans is namelijk groot dat ze via een boek of een film kennis heeft gemaakt met een prinses die enorm tot haar verbeelding spreekt. In zo’n geval bestaat er geen beter cadeau dan een jurk in het thema van deze prinses.

Lees je haar elke avond Assepoester voor? Of kan ze niet genoeg krijgen van de Frozen-films? Dat is een signaal dat je niet kunt negeren. Van elk bekend thema bestaan er meerdere jurken. Zodra je de film of het sprookje weet, kun je verder met het selecteren van de jurk en accessoires.
Mocht je het niet zeker weten, dan hebben we hier een TOP 10 meest populaire prinsessen voor je opgesomd:

  1. Frozen Elsa
  2. Frozen Anna
  3. Doornroosje
  4. Belle (& het Beest)
  5. Ariël
  6. Assepoester
  7. Rapunzel
  8. Vaiana
  9. Sneeuwwitje
  10. Jasmine

Stap 2: Waar en wanneer wordt ze die prinses?

Bij de keuze voor een prinsessenjurk is het belangrijk om rekening te houden met de gelegenheid en/of het weer. Als jouw dochter de jurk vooral in de zomer gaat dragen, draagt ze er minder kleding onder. Maar in de winter zal er een dikke trui onder zitten en moet je al gauw voor een maatje groter gaan. 

Ook als je wilt dat de jurk een langere periode meegaat, bijvoorbeeld om Carnaval en een verjaardag mee te pikken, kun je de jurk het beste op de groei kopen. Een maatje groter scheelt vaak maar een paar centimeter in lengte en breedte en dat kan dan vaak nét dat verschil maken. Maar let wel: hij mag ook weer niet te lang vallen, want dan kan je dochter erover struikelen.

Gaat het om een eenmalige gelegenheid, bijvoorbeeld een familiefeest of bezoekje aan de Efteling, dan mag je gerust uitpakken met glitters en andere decoratieve elementen. Zo is bijvoorbeeld een Disney prinsessenjurk een goede optie. Dankzij de afbeelding van de prinses op de jurk, identificeert jouw dochter zich maximaal met hare koninklijke hoogheid.

Gaat ze ermee ravotten in de speeltuin of een pretpark? Dan kies je het liefste voor zo min mogelijk glitters, ritsen en knopen. Little Adventures is een goed voorbeeld van een merk dat prinsessenjurken maakt die tegen een stootje kunnen. De naden jeuken niet op de gevoelige kinderhuid, en de jurken zijn makkelijk schoon te maken – in de wasmachine, uitkloppen en laten drogen. 

Stap 3: Welke maat kies je?

Op basis van de leeftijd en kledingmaat of schoenmaat van je kind, kies je voor de geschikte maat. Dat is normaal gesproken behoorlijk lastig omdat elk merk weer een andere maatvoering heeft. Om er zeker van te zijn dat je de juiste maat kiest, meten wij alle producten met de hand na en rekenen wij die om naar de Nederlandse maten. Jurklengte, taillewijdte en eventueel bovenwijdte vind je dan ook duidelijk bij elk artikel vermeld. Bij de schoenen meten we de binnenmaat en geven we extra tips over bijvoorbeeld brede of smalle voetjes, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ons maatadvies vind je bij ieder product. Meet je met ons mee?

Stap 4: Hoe maak je de outfit af?

Wanneer je een prinsessenjurk hebt gekozen, ben je er nog niet. Want heb je ooit regenlaarzen of sneakers onder een baljurk zien uitsteken? Gelukkig maken wij het je makkelijk, want bij elke jurk geven we een kant-en-klare selectie van bijpassende accessoires. En dan moet je niet alleen aan een kroontje of een toverstaf denken, maar ook aan:

Je ziet het maar: met de producten van Prinsessenjurk.nl tover jij jouw dochter om tot het kroonjuweel van jullie huishouden. Dus zet die troon maar klaar en oefen je diepste buigingen, want binnenkort zwaait jouw kleintje met de scepter…euh, toverstaf!

Vorstelijke klantenservice

Prinsessenjurk.nl is méér dan een webwinkel. Dankzij de inzet en creativiteit van oprichtster Loes zijn wij in korte tijd de hofleverancier van vele Nederlandse en Belgische gezinnen geworden. Loes, die zelf drie prinsessen opvoedt, helpt je graag uit eigen ervaring om de juiste prinsessenjurk voor jouw dochter te kiezen. Met grote efficiëntie verdiept ze zich in jouw wensen, waarna ze je van waardevol advies voorziet. 

Meer weten over ons aanbod of persoonlijk advies ontvangen? Neem contact op met onze klantenservice via tel. +31 13 711 0356 of stuur een e-mail naar klantenservice@prinsessenjurk.nl.

VROLIJKE KORTING

5% korting op het gehele assortiment met de onderstaande code
HAPPY
* Dit geldt alleen voor nieuwe bestellingen