Hoe moet je jouw zeemeermin staart wassen?

Een zeemeermin staart wassen, hoe doe je dat eigenlijk? Je hebt een mooie zeemeermin staart gekocht en daar ben je natuurlijk zuinig op. Maar hoe zorg je ervoor dat deze zo lang mogelijk mooi blijft? Zaken als chloor, zand, zonlicht en bijvoorbeeld zonnebrand zorgen ervoor dat de mooie kleuren vervagen en de rek verdwijnt waardoor je niet meer lekker kunt zwemmen.

Al onze Kuaki Mermaids staarten bevatten Spandex. Dit is een elastisch garen dat wordt meegeweven in de stof en zorgt voor meer draagcomfort, bewegingsvrijheid en de geweldige 3D-print. Maar spandex (lycra) heeft een ook nadeel, het kan slecht tegen o.a. chloor en zonlicht. En laat dit nou nét de ingrediënten zijn voor een dagje zeemeermin zwemmen.

Om te zorgen dat jouw zeemeermin staart nog heel lang mooi blijft, geven we je graag onderstaande tips:

Zonnebrand
Insmeren met zonnebrand kan, maar dan wel minimaal 15 minuten voordat je de staart aantrekt. Op deze manier heeft de zonnebrand genoeg tijd om in te trekken in de huid en voorkom je dat de zonnebrand in de staart trekt.

Na het zwemmen

 1. Spoel je staart na gebruik uit onder een kraan of onder de douche. Druk vervolgens het meeste water voorzichtig uit de staart. Let op: ga niet wringen! Hierna leg je de staart op je handdoek en rol je deze op.
 2. Als je thuiskomt spoel je opnieuw de staart uit onder de kraan en laat je deze vervolgens 30 minuten in een koud water liggen. Gebruik hiervoor geen warm water of wasmiddel omdat dit de kleuren aan kan tasten. Na 30 minuten keer je de staart binnenste buiten en spoel je nog eenmaal af.
 3. Ben je klaar met afspoelen, druk dan met een droge handdoek het overtollige water uit de staart (niet wringen!). Laat daarna de staart plat drogen. Zorg voor voldoende ventilatie tijdens het drogen om schimmels als meeldauw te voorkomen. Hang de staart niet op tijdens het drogen omdat hierdoor de staart kan gaan uitrekken. En droog bij voorkeur in de schaduw, zonlicht en spandex zijn niet de beste vrienden.
 4. Is je staart weer lekker schoon en droog, berg ‘m dan liggend en losjes opgevouwen op in de kast.

 Extra Tips

 • Ga niet met je mooie zeemeermin staart in een jacuzzi. Het water is te warm en vaak zitten hier veel chemicaliën in om de jacuzzi schoon te houden.
 • Even uitrusten? Ga dan op een handdoek zitten of draag een omslagdoek. Op deze manier krijgen scherpe dingen als splinters op een stoel geen kans om je prachtige staart te beschadigen.

We begrijpen ook dat het niet iedere keer lukt om rekening te houden met alle wastips hierboven en dat is niet erg. Maar probeer dit wel zoveel mogelijk aan te houden zodat je super lang kunt genieten van je mooie zeemeermin staart!

Monovin onderhoud

Als je naar het strand geweest bent, dan gaat er zand in je monovin zitten, het is dan erg belangrijk dat je dit meteen goed aanpakt op schade te voorkomen. Tips om dit goed te aan te pakken:

 1. Haal het omhulsel van de monovin af.
 2. Maak nu het harde neopreen gedeelte schoon door het af te spoelen, bijvoorbeeld in een bad. Zet deze daarna ergens te drogen weg.
 3. Spoel nu de voetenzak van de monovin uit. Let goed op dat je dit ook binnenstebuiten doet!
 4. Als je naar het strand bent geweest, kan er wat vuil achterblijven op het stof, dit kun je gerust uitwassen met een klein beetje zeep om weer die nieuwe look te krijgen van je monovin.
 5. Laat drogen.

VROLIJKE KORTING

5% korting op het gehele assortiment met de onderstaande code
HAPPY
* Dit geldt alleen voor nieuwe bestellingen