Filters
Product prijs
 • Merk
 • Categorie
 • Toont alle 6 resultaten

  • Op werkdagen voor 23.59 uur besteld, morgen in huis!
  • Sameday Delivery is mogelijk! Voor 10:00 besteld, vandaag in huis (ma t/m vr).
  • Gratis verzending vanaf 75,
  • Retourneren binnen 30 dagen

  Eenhoorn kostuum

  In het assortiment van Prinsessenjurk vind je een uitgebreide eenhoorn collectie van superzachte eenhoorn onesies tot magisch eenhoorn speelgoed. En ook op feestjes doen de unicorns het goed met de vele unicorn feestartikelen. Een unicorn fan zal zich hier helemaal thuis voelen. Maar wat is nu eigenlijk een eenhoorn? En hoe is de oh, zo populaire eenhoorn trend ontstaan? We leggen het hier uit.

  Wat is een eenhoorn?

  Tegenwoordig word de eenhoorn omschreven als een magisch sprookjesfiguur, maar de eenhoorn is van oorsprong een mytisch dier dat wordt beschreven als een dier met een lange, puntige, spiraalvormige hoorn op zijn kop. De verhalen van de eenhoorn gaan terug tot aan de Griekse oudheid, maar is later ook in de Bijbel, Middeleeuwen en Renaissance periode meermaals in afbeeldingen en verhalen terug te vinden. Ook staat de eenhoorn afgebeeld op familiewapens, wapens van steden en gemeenten.

  De eenhoorn staat symbool voor maagdelijkheid, strijdlust, dapperheid en genade en kon – volgens de legende – alleen worden gevangen door een maagd. De hoorn zou medicinale kracht bezitten, vergiftigd water kunnen zuiveren en ziektes kunnen genezen.

  Sommige wetenschappers beweren dat eenhoorns wel degelijk bestaan hebben, maar wij zijn voornamelijk gefascineerd door de magie en mystiek rondom de eenhoorn. Daardoor speelt ook vandaag de eenhoorn nog een magische rol in de literatuur.
  In Harry Potter and the Philosopher’s stone komt een eenhoorn voor. Hij wordt weergegeven als het nobelste dier dat er bestaat, een krachtig magisch dier wiens zilveren bloed Voldemort drinkt om in leven te blijven.
  En in de film Heavenly Creatures van regisseur Peter Jackson (1994) komen in twee scènes ook eenhoorns voor, die zich bevinden in de fantasiewereld van de twee hoofdpersonen.

  Voor de allerkleinste kids is de mythische eenhoorn eigenlijk de moderne oh, zo populaire My Little Pony. Deze schattige eenhoorn zie je dan ook veel terug in o.a. My Little Pony jurken en andere verkleedaccessoires.

  Waar komt de eenhoorn trend vandaan?

  Van eenhoorn onesies tot regenboogtaarten; de eenhoorn trend is overal. In Azië zie je de unicorn trend al heel lang, dat kinderlijke met de vrolijke kleurtjes. Overgewaaid naar Nederland was het in aanvang iets voor kinderen, maar nu zie je dat ook steeds meer jong volwassenen meedoen.

  Volgens trendonderzoekers is de trend vooral bij millennials, mensen geboren tussen 1980 en 2000, heel populair. Deze generatie word ook wel de generatie met het unicorn-complex genoemd. Dat houdt in dat zij op jonge leeftijd de drang hebben gekregen om uniek te zijn, maar met de komst van o.a. sociale media werd het duidelijk dat ze dat niet zijn. En daar leent de eenhoorn oftewel ‘unicorn’ zich heel goed voor omdat deze voor eigenlijk alles staat wat de realiteit niét is. Dan is het fijn om je op het kinderlijke en lieflijke van de unicorn te focussen.
  Maar het is vooral de ‘vibe’ die eromheen hangt; dat fluffy, sparkly-achtige, dat positieve magische gevoel dat een eenhoorn geeft; je wordt er gewoon heel vrolijk van en bent even weg van alle realiteit; het brengt zoveel positiviteit.

  VROLIJKE KORTING

  5% korting op het gehele assortiment met de onderstaande code
  HAPPY
  * Dit geldt alleen voor nieuwe bestellingen