DIY: Dino Centerpiece maken!

Ga je een Dino kinderfeestje organiseren? Dan wil je natuurlijk dat de aankleding onvergetelijk wordt! Met deze eenvoudige en goedkope DIY creëer jij die ultieme WAUW-factor voor jouw kind én alle feestgangers.

Wat is een centerpiece?

Een centerpiece is precies wat het zegt; een stuk in het midden van de tafel. Dat kan een bloemstuk zijn of een plateau met aangeklede decoraties. In dit geval een ultieme DINO CENTERPIECE! Eigenlijk is het heel eenvoudig; met een beetje creativiteit, een paar dinosaurus figuren uit de collectie van je zoon en wat groen uit de natuur, creeër je zo een fantastisch centerpiece op de feesttafel.

Wat heb je nodig?

  • Een stuk boomstam met schors (hoogte naar eigen invulling)
  • Wat mos, eucalyptus takken, grote bladeren zoals varens en palmbladeren
  • Een ring van hout (vaak te koop bij Pipoos of Action)
  • Een of twee krammetjes (grootte afhankelijk van de dikte van de ring)
  • Hamer
  • IJzerdraad om te binden (bij knutselwinkels of bloemist te verkrijgen)
  • Een speelgoed dino; liefst zo echt mogelijk lijkend
  • Een fotolijstje
  • Papier en pen (of printer)

Hoe maak je een DINO centerpiece?

Zet de ring stevig vast op de stam met de krammetjes en de hamer. Verzamel nu de bladeren en gebruik het ijzerdraad om de bladeren decoratief bovenop de ring te binden. Dit hoeft niet precies, als het maar stevig is. Gebruik de foto’s als voorbeeld. Plaats nu de boomstam met ring en plantendeco in het midden van de tafel, leg het mos erop en de Dinosaurus daar bovenop.

Helemaal leuk is het om een FUN FACTOR erbij te plaatsen! Dat zijn weetjes over de desbetreffende Dino. Welke soort is het? Wanneer leefde deze en stierf deze uit? Is het een carnivoor of anders? Leerzaam én leuk! Wikipedia is hiervoor een uitkomst. Noteer deze informatie op passend papier voor het fotolijstje en stop het in het fotolijstje. Plaats deze Fun Factor bij de boomstam en klaar is je Centerpiece!

Heb je genoeg ruimte? Dan is het erg leuk om dit Centerpiece te herhalen op de feesttafel of elders in de feestruimte met andere Dino’s!

Meer inspiratie voor het organiseren van een Dino kinderfeestje

Pinterest staat bomvol inspiratie voor de leukste spelactiviteiten, origineel partyfood en gave taarten voor het Dino kinderfeestje. Daarnaast heeft Prinsessenjurk een mooie collectie van Meri Meri met feestversieringen en partydeco om jouw Dino feest compleet te maken.

Bekijk de collectie: Dinosaur Kingdom partydeco

VROLIJKE KORTING

5% korting op het gehele assortiment met de onderstaande code
HAPPY
* Dit geldt alleen voor nieuwe bestellingen