Dinosaur kingdom

Filters
Product prijs
 • Merk
 • Categorie
  • Op werkdagen voor 23.59 uur besteld, morgen in huis!
  • Sameday Delivery is mogelijk! Voor 10:00 besteld, vandaag in huis (ma t/m vr).
  • Gratis verzending vanaf 75,
  • Retourneren binnen 30 dagen

  Dinosaurus kinderfeestje

  Is jouw kind helemaal wild van Dinosaurussen? Hoor je regelmatig T-rex geluiden door de gang? Verras dan je kleine Dino met een gaaf Dinosaurus kinderfeestje. Wanneer je het eerste feestje voor je zoon of dochter in dit Dino thema wil, dan valt er nogal wat te regelen; de uitnodiging, locatie, draaiboek, spelletjes en activiteiten, eten, drinken, feestversieringen en traktaties. En natuurlijk wil je dan ook nog een WAUW-factor! Dat doe je niet ‘wel even tussendoor’, dus om het je makkelijk te maken, heb ik enkele nuttige tips en ideeën uit eigen ervaring als moeder van 3 kids voor je op een rijtje gezet voor een onvergetelijk Dinosaurus kinderfeestje!

  Dino kinderfeestje organiseren

  Ga je een dino kinderfeestje organiseren, dan is een draaiboek altijd handig. Eigenlijk niets meer dan een lijstje in een schrift, waarin je alles noteert wat je van plan bent en de benodigdheden daarvoor; de spelactiviteiten, tijdsplanning, het eten en drinken, de uitnodigingen, traktaties op school, feestversieringen, taart, etc. Handig, want dan vergeet je zeker niets en kan je zonder stress het ultieme Dino feestje organiseren.

  Belangrijkste tip hierin;…. begin op tijd! Zeker zo’n 3 weken voor de verjaardag dienen de uitnodigingen al verstuurd te zijn, om er zeker van te zijn dat de kinderen nog geen andere plannen hebben gemaakt en daardoor verhinderd zijn. De meeste kinderfeestjes duren ongeveer 4 uurtjes en dat is vaak inclusief eten. Een Dino kinderfeestje verdient een mooie uitnodiging in hetzelfde Dino thema. Je kan er zelf eentje ontwerpen of print onderstaande uitnodiging die ik gebruikte. Rol ‘m op, touwtje met een kleine speelgoed Dinosaurus eraan en klaar is je uitnodiging!

   

  Dinosaurus feestje draaiboek

  De kinderfeestjes van mijn kinderen begonnen vaak op woensdagmiddag na school of zaterdag, waardoor ik deze thuis liet beginnen na de lunch. Bij iedere activiteit hield ik rekening met uitloop en als ik dan tijd over had, liet ik de kids even samen spelen in de tuin.. altijd goed en erg leuk als ontspanning. Onderstaand een indruk van hoe zo’n planning eruit zag:

  1. 13.30 uur: ontvangst
  2. 13.45 uur: kinderen verstoppen hun cadeautje, waarna de jarige deze mocht zoeken en uitpakken
  3. 14.15 uur: taart eten en zingen
  4. 14.30 uur: 1e spelactiviteit
  5. 15.45 uur: 2e activiteit. ff rust creeëren; koekjes bakken of creatief knutselen
  6. 16.30 uur: 3e spelactiviteit
  7. 17.15 uur: eten
  8. 17.45 uur: iedereen gaat met een volle maag en een traktatie zakje naar huis.

  Gingen wij naar een externe locatie, museum of attractiepark, dan kan paste ik dat in punt 4 tot 6/7. Hadden we al gegeten, dan brachten we de kids naar huis vanaf deze externe locatie.

  Eindigen met tafelfriet voordat de kinderen weer naar huis worden gebracht of gehaald, was bij ons altijd favoriet! Zie je de frietjes liever op het bord belanden? Dan zijn deze Dino bordjes ook geweldig!

   

  Een goedkoop Dinosaurus feestje vieren

  Een Dinosaurus kinderfeestje organiseren kan je zo duur maken als je zelf wil, maar met 3 kids en hun enorme wensen, kunnen de kosten nogal snel oplopen. Kinderfeestjes kosten al snel 150-200 euro en dan hebben we helemaal niet zo gek gedaan. Ik werd dan ook in de loop der jaren heel creatief in het organiseren van een ultiem kinderfeestje met steeds minder budget. De kunst is, dat je die enorme WAUW-factor creeërt zonder dat iemand in de gaten heeft dat je weinig hebt uitgegeven. Onderstaand geef ik je dan ook graag vanuit mijn ervaringen de beste tips voor een succesvol Dinofeestje.

  Natuurlijk kan je het Dinosaurus kinderfeestje op locatie vieren én het budget toch enigszins beperkt houden. Wij gingen naar deze niet al te dure locaties: het Dinosaurus park (Boxtel), Reptielenmuseum (Tilburg) en de Beekse Bergen Speelland in juli. De toegang is betrekkelijk laag en parkeren is gratis. Als je het bovengenoemde draaiboek volgt, kan je taart vooraf en frietjes achteraf thuis regelen, wat ook weer scheelt in de kosten. Neem vervolgens pakjes drinken en wat snacks mee voor onderweg en je hebt een betrekkelijk goedkoop kinderfeestje!

   

  Goedkoop Dino feestje thuis vieren

  Op een gegeven moment gaven de kinderen het leuker te vinden om hun kinderfeestje thuis te vieren. Op zich prima, want met 2 auto’s moest ik het aantal genodigden altijd reduceren tot maximaal 8 kids inclusief mijn kinderen en dat betekende dat ze moesten kiezen tussen het ene of andere vriendje. Daarnaast vond ik het best wel een gedoe buiten de deur. Thuis houd ik het overzichtelijker en heb ik alles bij de hand inclusief een toilet als een kind op een onhandig moment niet meer kan ophouden. Toen we de kinderfeestjes thuis gingen vieren, hielden we budget over voor aankleding én mocht de jarige kind veel meer vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen.

  Pinterest staat er vol mee, maar dit zijn de leukste activiteiten voor een Dino kinderfeestje die wij hebben gedaan (al vind ik zelf);

  1. Zet een speurtocht uit in de tuin, bos of park en ga Dino eieren zoeken. Verstop hiervoor een speelgoed-Dino in nat zand tot de vorm van een groot ei. Stop de Dino eieren in een doorzichtig zakje en niet een kartonnen label eraan met een afbeelding (en naam) van de desbetreffende Dino erop. De gevonden Dino pakketjes verdeel je later over de cadeautasjes en krijgen de kids mee naar huis.

  Dino’s beter leren kennen; stel wat vragen op. Waaraan herken je een Dino? Hoeveel verschillende Dino’s ken jij? Wat is een Carnivoor? Wikipedia is een uitstekende bron hiervoor. Houd de vragen en antwoorden wel begrijpelijk voor je doelgroep. Met een beloning, zoals een diploma of prijs, wordt de deelname van de kids ook enthousiaster.

  1. Knutselen en kleuren doet het altijd super op kinderfeestjes. Met wat gekleurd print papier en Pinterest kom je een heel eind. Zoek een leuke tekening of knutselwerk en ga aan de slag! Het leuke knutselwerkje mag natuurlijk na het feestje mee naar huis.
  2. Dino koekjes maken. Bereid het deeg een dag eerder, gebruik speelgoed dino’s als stempel of laat ze hun eigen creaties maken. Bak ze en zodra ze afgekoeld zijn, verpak je ze in een traktatiezakje en geef je ze mee naar huis. TIP: ook leuk met zoutdeeg!

  ls afsluiter kan je nog iets spectaculairs verzinnen zoals een vulkaanuitbarsting! Van wat karton en papier kan je een vulkaanlandschap maken met in de vulkaan een lege plastic fles. Vul deze met water, baking soda, afwasmiddel en azijn en laat zo de vulkaan uitbarsten. De kinderen gegarandeerd onder de indruk. Check deze video voor de handleiding.

   

  Dino feestje traktaties

  Via Pinterest deed ik veel inspiratie op om zelf e.e.a. te maken, waaronder deze leuke taart. Je kan het jezelf heel moeilijk maken met een zelfgemaakte taart, maar ik kocht er een bij de HEMA. Versierde deze met koekjeskruimels, sprinkels op de zijkanten, droop gesmolten chocolade bovenop, een cijferkaars, 2 rietjes met een zelfgemaakte vlaggenlijn van papier en draad, een Playmobil boom en speelgoed dino’s en zette deze vervolgens op een taartplateau en.. voila!

  Ook bakte ik vulkaan cakejes; omgekeerde chocolade cupcakes met wat rood glazuur. Ik vulde zakjes met chocoladerozijnen als Dino poep en maakte Dino koekjes met voetsporen waarin gekleurd glazuur lag. Ook had ik een schaaltje met chocolade eitjes neer gezet als Dino eieren. Op de limonadekan plakte ik tot slot een paar dino stekels van gekleurd knutselpapier. Bij elkaar zag alles er superleuk uit.

  Kant en klare Dino feest versieringen

  Voor de versiering koos ik voor Meri Meri Dinosaur Kingdom; een topmerk met hele orginele uitstraling. Alle kant en klare versiering is met oog voor detail ontworpen en dat zie je! Zodra je de verpakking opent, zie je pas hoe mooi deze partydeco is. Toch nét ff wat anders en mooier! Misschien wel iets duurder, maar het is geen vergelijking met de kosten als we het feestje elders hadden gevierd. We hielden zelfs budget over! De slingers en ballonnen heb ik na het Dino feestje in de speelkamer gehangen van de kinderen en hadden we nog lang plezier van.

  Om het huis helemaal in Dino thema te brengen, maakte ik zelf een Dinosaurus Centerpiece voor op tafel. (hier vind je de blog met de DIY) Op het tafelkleed koos ik voor stoere Dino bekers, bordjes en servetten uit ditzelfde Dino thema om in één sfeer te blijven en had ik grote groene bladeren gelegd. Deze had ik zelf geknipt van groen knutselpapier. Daarnaast legde ik voor iedere feestganger een gaaf Dinosaurus feesthoedje neer. En ik maakte een aparte buffettafel met daarboven een hele gave Dinosaurus slingers en een XXL Dino folie ballon.

  Kinderfeest partydeco feest versiering

  Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt gehad en veel plezier beleeft aan het organiseren van dit leuke Dinofeestje voor je zoon of dochter. Dus wees creatief; maak die eieren, ga knutselen met alle dinosaurussen, zet die speurtocht in elkaar en organiseer het beste dinofeestje ever! En kom je er niet uit of kom je nog inspiratie tekort? Check dan onze Instagram pagina of onze collectie Dinosaurus feest decoratie.

  Wist je trouwens dat we nog veel meer Meri Meri partydeco voor kinderfeestjes hebben? Naast stoere feest thema’s zoals Piraten en Ridders, hebben we ook dromerige Ballerina’s en Magische Elfjes feestversieringen voor jouw dochter.
  En ben je nog op zoek naar cadeautje in het Dino thema? Check dan ook eens onze Dino verkleedkledingmaskers en stoere Dino tattoos!

  VROLIJKE KORTING

  5% korting op het gehele assortiment met de onderstaande code
  HAPPY
  * Dit geldt alleen voor nieuwe bestellingen